قهوه ی اسپرسو

قهوه ی اسپرسو

(با قهوه ساز مینی اکسپرس)

edutopia.ir-coffe

اسپرسو قهوه ای است که از گذر پر فشار آب جوش از میان گرد نرم قهوه به دست می آید این نوشیدنی بسیار قوی، با مزه، گوارا و دلچسب است.

گزینه ی وارد کردن فشار بخار به فرآیند ساخت این گونه قهوه بود که زمان مورد نیاز برای آماده شدن قهوه را کوتاه می کرد . قهوه برخلاف چای نیاز به دم کردن ندارد، چراکه ماده ی عطری، رنگی و موثر آن در برخورد با آب جوش آزاد می شود. قهوه ی  درست‌شده با این روش، کام را با عطری خوش، غنی، و شیرین پر می‌کند و مزه ی قهوه نیز دستخوش تغییر نمی گردد و بسیار خوش طعم و غلیظ است.

                                                                                                                                                            .

این، فیلمی است که به ساده ترین و ارزان ترین شیوه ی تهیه ی قهوه اسپرسو برای یک یا دونفر می پردازد. 

 

.

برای درست کردن قهوه به دستگاه مخصوص “اسپرسو ساز” نیاز داریم. دستگاه اسپرسو ساز نه تنها زمان دم کشیدن قهوه را کم می کند، بلکه قهوه ی  بهتری نیز از آن به دست می آید!

در قسمت پایینی اسپرسو ساز ، آب می ریزند. آب در داخل مخزن به جوش آمده و با فشار و دماى بالا از جوش آور خارج شده و از نگهدارنده ای  که حاوى قهوه آسیاب شده است عبور مى کند و در پایان، بسته به نوع دستگاه، قهوه در بخش قوری بالای دستگاه جمع شده و یا در یک یا دو فنجان روی آن مى ریزد.

                                                                                                                                                         .

edutopia.irComponent

                                                                                                                                                 .

دستوراتی طلایی برای تهیه ی  قهوه اسپرسو

– برای شستن دستگاه جوش آور، صابون یا مواد شوینده به کار نبرید تنها قسمت های مختلف دستگاه را آب کشی کنید.

– دستگاه و فنجان ها را از پیش گرم کنید.

– از آب سرد و تازه استفاده کنید.

– مخزن را تا محل سوپاپ و نه بالاتر از آب پر نمایید

– بخش نگه داری پودرقهوه، کروپ، را خشک نمایید.

– قهوه بعد از آسیاب و بودادن باید در جای خشک، خنک ودور از نور نگهداری شود و در صورت امکان تنها زمان نوشیدن، آسیاب شود.

– تا لبه کروپ پودر قهوه بریزید و آن را صاف نمایید.

– قهوه را در صافی اندکی فشرده کنید.

مقدار قهوه ای که داخل کروپ میریزید بسیار مهم می باشد:

برای یک شات(فنجان) اسپرسو مقدار  ۱۰تا ۱۴ گرم

و برای شات دوبل ۱۴ تا ۱۸ گرم قهوه مورد نیاز است.

درست پر کردن قهوه داخل کروپ بسیار مهم بوده وروی طعم قهوه موثر است .

–     لبه های کروپ را از قهوه پاک کرده و آن را داخل دستگاه اسپرسو ساز قرار دهید.

–     شعله را آمده کنید. کرما باید به رنگ قهوه ای مایل به سرخ تیره و نیز  ملایم و در عین حال پهن باشد.

–     زمان آماده شدن اسپرسو، همان‌گونه که از نامش پیداست  حدود ۲۰ تا ۳۰ ثانیه بیشتر نخواهد بود.

–     پس از ورود بخار آب به کروپ، قهوه ی همراه با بخار از آن خارج می شود.

–     پیش از نوشیدن برای از بین رفتن مزه ی دهان و آمادگی برای چشیدن طعم درست قهوه، یک لیوان آب بنوشید.

– قهوه‌ی تازه‌ درست‌شده اگر همان زمان نوشیده نشود، مزه ‌اش را از دست می‌دهد. پس آن را به اندازه ای که می نوشید برای زمانی که می خواهید بنوشید، درست نمایید.

–     قوری خیلی داغ است. برای سرد شدن نیاز به زمان دارد. سرد که شد با آب و بدون شوینده ها آن را تمیز نمایید.

edutopia.ir-Arm3

                                                                             .

پیش از نوشیدن قهوه، فنجان یا ماگ را به سمت بینی برده و از بوی خوش قهوه لذت ببرید. بوی قهوهایی که می‌خورید را با هم مقایسه کنید. به شیوه‌های آسیاب کردن و دم کردن قهوه دقت کنید تا تفاوت‌های میان آن‌ها را دریابید. این گونه می‌توانید تازگی و اثری که مزه ی هر قهوه می‌گذارد را مشخص و بهترین راه کار تهیه آن را به دست آورید.

                                                                                     .

برای تهیه یک اسپرسوی خوب باید تمرین کرد. همیشه راه کارهای  تازه ای برای یافتن طعم و مزه ی بهتر یک قهوه ی خوش طعمِ اسپرسو وجود دارد.

تا کنون ویژگی هایی همانند بهبود خستگی و کم شدن افسردگی  و کاهش حملات آسم در مورد قهوه به اثبات رسیده است.

کافئین موجود در قهوه به میزان ۱۰ درصد سرعت پردازش اطلاعات را در مغز افزایش داده و مصرف یک فنجان قهوه بعد از ناهار، از بی حالی پس از خوردن جلوگیری می کند.

همچنین دیده شده که از این نوشیدنی می‌توان در کاهش افسردگی و اضطراب نیز استفاده کرد. قهوه موجب افزایش سرعت متابولیسم بدن و شکستن چربی‌ها شده و سوخت و ساز را در سلول‌ها بالا می‌برد.

چیزی که باید بدانید این که نباید بیش از شش فنجان قهوه در یک روز بنوشید. دریافت بیش از اندازه کافئین باعث بی‌قراری، بی خوابی ، عرق کردن و تپش قلب می شود. افرادی که از بالا بودن فشار خون یا بیماری تپش قلبی رنج می برند و همچنین خانم های باردار، بهتر است در مصرف قهوه زیاده روی نکنند.

امیدوارم دوست داران و کارشناسان قهوه با نقد و نظرهای به جا و ارزشمند خود به آشنایی بهتر با این نوشیدنی خوشگوار کمک نمایند.

**********

برخی از مآخذ:

wikidrink

ایران کافی

icoff.ee

**********

**********

…..
..

.

مهرداد

Edutopia.ir

“در بهره برداری از نگاره های آرمان شهر دانش و فرهنگ © نام و پیوند به این پایگاه را از یاد نبرید!”

برای چاپ و نشر، اجازه ی کتبی لازم است.

دیدگاه های خود را درج نمایید!

نام خود را بنویسید، نیازی به پست الکترونیک و سایت شما نیست!

سربلند و پیروز باشید!

468 ad

۳۹ دیدگاه‌ها

  1. raki says:

    باسلام بنده تقریباً۵سالی کارم درست کردن قهوه اسپرسو دریک شرکت ایتالیایی بودویکی از عاشقای این قهوه هستم حتی دستگاه بیالتی اصل ساده نه برقی ساخت ایتالیا در منزل دارم بهمراه هیتر برقی ایتالیایی و چند نوع قهوه ایتالیایی اصل البته صحبت کردن در مورد این نوع قهوه خوشطعم خوشمزه بی نظیروخوردنی زیاد هستش.وشنیدم تو تهران انواع قهوه اصل اسپرسو پیدا میشه ولی بسار گرون هست متاسفانه.خوشبختم از آشنایی با شما وسایت جالبتون

    • مهرداد says:

      سلام و درود به شما دوست ارجمند
      خوشحالم از این که با یکی از دوست داران قهوه آشنا شدم.
      کاش دیدگاهتان را درباره ی فیلم و متن می نوشتید و نکات ضعف و قوت آن راروشن می نمودید.
      شادکام و پیروز باشید.

      • رشید says:

        با سلام
        فیلم کاملا گویا بود خیلی ممنون
        امایه سوال میشه با موکا اکسپرس به خامه قهوه رسید یانه . خیلی دوست دارم با این وسیله بتونم تو خونه یه اسپرسو با خامه قهوه بخورم

      • محمد says:

        سلام ممنون از سایت خوبتون لطفا طرز تهیه اسپرسو با قهوه ساز برقی رو هم در سایتتون قرار دهید

    • علی says:

      سلام خیلی ممنون از ویدیوی آموزنده و جامعتون
      استفاده کردم دم شما گرم

  2. حامد says:

    سلام! ممنون از فیلم و نکات خوبتون! من هم از طرفدارای پروپاقرص قهوه ام!!
    فقط یه سوال، آسیاب قهوه ای که استفاده کردین خیلی ریز نبود؟ برای اسپرسو باید اینطوری آسیاب شده باشه حتما؟

    • مهرداد says:

      سلام و درود
      آسیاب قهوه را به یکی از کارشناسان قهوه سپردم.
      دیدگاه ایشان قهوه با همین میزان آسیاب بود. شاید به این دلیل که بخار آب به راحتی از میان قهوه بگذرد و بیشترین میزان جذب را داشته باشد.
      اگر نکته ی فنی و دلیل دیگری هست و یا به گونه ای دیگر باید آسیاب شود راهکار بدهید.
      با سپاس

      • ناشناس says:

        آسیاب باید بادست کمی زبر باشد آخرین درجه زبری کم

  3. علی عندلیبیان says:

    سلام مرسی عالی بود.

  4. کیخسروی says:

    با سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من در منزل یک قهوه جوش برقی با نام فلورا دارم
    که در یک مخزن توری مانند قهوه را مریزم و در یک مخزن هم آب را
    که آب جوش می آید و به صورت قطره قره روی قهوه میریزد و از پایین هم مخلوط قهوه و آب ترکیب شده با ام میریزی داخل فنجان
    این دستگاه شما در این کلیپ فکر کنم بخار آب بر روی قهوه میریزد
    ولی از من آب جوش به صورت قطره قطره میریزد
    طعم قهوه متوسطن خوب هست ولی اون عطر زیاد تهییه قهوه اصلآ خبری ازش نیست و عطر و بویی که فضا رو هم پر کنه نداره
    حالا نمیدونم در این دستگاه قهوه ترک باید درست بشه یا اسپرسو
    ممنون میشم راهنمایی کنید و اگر هم روشی دارید تا عطر و طعم قهوه خوب بشه رو بهم یاد بدید ممنون میشم

    • مهرداد says:

      سلام
      امیدوارم دوستان متخصص بتوانند در همین جا پاسخی درخور به شما بدهند.
      پیروز باشید

    • خلیل انصاری says:

      درود و روز بخیر
      مشخصات دستگاهی که فرمودین قهوه ساز فرانسه است
      در تهیه قهوه فرانسه از اب جوش قطره ای به همین شکل که گفتین استفاده میشه
      و دلیل عطر و بوی ان نوع قهوه ای است که استفاده میکنید
      پیشنهاد میکنم برای عطر خوب ۶۰ درصد عربیکا و ۴۰ درصد روبوستا رو میکس کنید
      و برای طعم خوب ۶۰ درصد روبوستا و ۴۰ درصد عربیکا رو میکس کنید
      ترجیحا قهوه مالزی باشه

      • مهرداد says:

        به نکات دقیق و روشنی اشاره نموده بودید.
        سپاسگزارم

    • علی یوسفی says:

      با اون دستگاهی که شما دارید باید از قهوه